Syndaren

(11 tim 48 minuter)
 
Innanför kapellets väggar, nu nedfläckade av blod, ligger två nunnor - en död, en allvarligt skadad - båda offer för ett skoningslöst, brutalt övergrepp. Det barbariska brottet verkar sakna motiv, och de äldre nunnorna i klostret är inte mycket till hjälp i polisutredningen. Men rättsläkaren Maura Isles obduktion av den döda kvinnan ger ett chockerade resultat: Den 20-åriga syster Camille födde ett barn innan hon mördades. Det makabra fallet tar en ny, häpnadsväckande vändning när en annan kvinna hittas mördad i en övergiven byggnad, med kroppen lemlästad till oigenkännlighet.
 
Tillsammans med kriminalassistent Jane Rizzoli försöker Maura Isles lösa de grymma morden. Vem är far till Camilles barn? Kommer syster Ursula att överleva? Vem är den stympande kvinnan? Isles och Rizzoli är snart en hänsynslös galning på spåret.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Boken handlar om ond bråd död - två nunnor, en kvinna, en man, och en hel indisk by + ett mordförsök! Rättsläkaren Isle och kriminalassistens Rizzoli försöker tillsammans lösa dessa brott och det första de stöter på är de två mördade nunnorna. Vem vill döda ett par nunnor? Bara några dagar senare hittas en annan kvinna mördad i en övergiven restaurang....de kallar henne för råttkvinnan (av en otäck anledning).
 
När Isles exmake dyker upp efter tre år....då börjar hon efter ett tag ana oråd. Det visar sig att hans företag drev en verksamhet i den by som utplånades i Indien....
 
Alla vägar verkar leda till denna masaker.....den som hände i den lilla byn som låg långt ifrån andra människor.
 
Vem vill dölja dessa spår? Vem är denna galning?