Lärlingen

(12 tim 11 min)
 
I Boston når sommarens hetta kokpunkten med en rad hänsynslösa mord där välbärgade män tvingas se på medan deras hustrus blir våldtagna. Och de sadistiska lekarna slutar inte där, utan fortsätter med mord och bortföranden. Mönstret tyder på en bestämd gärningsman: seriemördaren Warren Hoyt. Men han sitter sedan nästan ett år inspärrad på ett högsäkerhetsfängelse. Polisen måste utgå ifrån att de har med en lärljunge att göra, en vettvilling som grundar sina brott på de perversa kirurgiska ingrepp hans beundrade läromästare utförde. De är åtminstone vad kriminalinspektör Jane Rizzoli tror. Och när hon ännu en gång tvingas konfrotera den mördare som både andligen och bokstavligen har märkt henne för livet är hon fast besluten att äntligen sätta stopp för Hoyts makabra inflytande. Men innan jakten på den nya mördaren lyckats händer det otänkbara. Hoyt rymmer från fängelset. Och plötlsigt står Jane öga mot öga med inte en utan två snillrika brottslingar, förenade av sin besatthet.....av henne själv.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Boken handlar om kriminalinspetör Jane Rizzoli och Bostonspolisens arbeta att utreda mord. I denna bok har makabra mord påträffats i en lyxvilla....mannen är mördad och frun är försvunnen. Morden påminner Rizzoli väldigt mycket om Warren Hoyts tillvägagångssätt, men det kan inte vara han....för han sitter i ett högriskfängelse. Vem är det så som gjort detta....en copy cat? De kommer snart fram till att denna mördare måste vara en lärljunge till Hoyt.
 
Hoyt rymmer från fängelset efter att ha lutar personalen.....nu har Rizzoli två bestialiska mördare på halsen - och hon vet att den ena är ute efter henne!