En helt vanlig familj

(13 tim 24 min)
 
Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?
 
De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19.-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet. Kvar finns de förtvivlande föräldrarna som inte förstår vad som hänt eller vad de ska ta sig till. De ät båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.
 
I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.
 
Mattias Edvardsson har skrivit en oavlåtligt spännande roman som skildrar varje förälders mardröm. En helt vanlig familj handlar om tre människor som tror sig känna varandra med lever i olika världar. Och den fina linjen mellan rätt och fel, lögn och sanning.
 
Boken får en 5:a av mig!
 
Boken handlar om Stella (19 år) och hennes föräldrar Adam och Ulrika, och de bor i en villaförort utanför Lund. Stella har en kompis (Amina), som hon umgåtts med ända sedan förskolan och de håller ihop i ler och halm. En kväll är de ute på ett dansställe och träffar en snygg man som de börjar prata med, men han är många år äldre än vad dom är. De startar en lite konstig relation och ganska snart får hon påhälsning av hans ex...som säger att de ska akta sig för honom. Han är farlig!
 
Boken är indelad i tre olika delar och man får följa deras synsätt på samma händelse - att Stella är anklagad för mord killen/mannen. Det är väldigt intressant hur tre personer inom samma familj kan se på saker på så olika sätt. Detta är så otroligt intressant och tänkvärt. Adam är präst, Ulrika är jurist och Stella är bara Stella....som jobbar extra på HM. 
 
Hur långt är du beredd att gå för att skydda sina barn? Skulle du ljuga i rätten? Skulle du dölja bevis? Skulle du offra allt för att rädda ditt barn? Jag svarar JA på alla frågor ovan.....men, tack och lov så har jag aldrig hamnat i någon sådan situation. Men, ett som är säkert att jag skulle hellre sitta i fängelse än att se mitt barn där. Men, såklart så beror det ju också på vad hon/han gjort - men, linjen mellan rätt och fel är väldigt tunn.....likaså lögn och sanning.
 
Läsvärd....