Allergiutredningen har startat på Kira

Igår var jag till veterinären (Reginas Veterinärklinik) för att återigen visa upp Kiras kliande öron. Klockan är nu 10:30....så det dags att åka. En lycklig Kira ville snabbt in i bilen....spännande att få åka på äventyr utan moster Maya. Stackarn, vet ju inte vart vi ska.....
 
 
Framme.....i den olidliga hettan. Hittade ingen skugga till bilen heller, så den lär ju vara som en bastu när vi ska åka hem....suck. När vi kom in på veterinärkliniken så var det den obligatoriska vägningen.....6,8 kilo stannade siffrorna på denna gång.
 
 
Denna gång var det Regina själv som tog emot oss och hon tyckt verkligen inte om hur Kiras öron såg ut...helst det vänstra örat (än fast hon kliar sig i båda). Rugan ni ser i hennes öra är från den gången hon kliande sig så att hon började blöda....stackars liten.
 
 
Upp på undersökningsbordet och hon kollade igenom henne.....och på alla typiska ställen som allergier brukar visa sig. Hon tittade i mungiporna, ljumskarna, armhålorna och runt anus + hennes öron såklart. Det enda hon hittade var just öronen som hon topsade för att kolla i microskop. Vi satt inne i det lilla supervarma rummet och väntade på att hon skulle komma tillbaka. Jag berättade också att när vi själva provat byta foder till Vom Taste Lamm...så började hon klia sig ännu mer än vanligt. Hon sa att jag verkligen tänk på många saker...hahhahaha.
 
 
När hon kom tillbaka så sa hon massor.....få se nu om jag kommer ihåg allt. Hon hade en onormal bakteriflora i sina båda öron, det skulle tas blodprov för att kolla om hon är allergisk mot något ute eller inne (pollen och kvalster tror jag det var). Hon ska få både örondroppar och kortisontabletter och börja äta ett allergifoder. Pust!
 
Det var en annan tjej som kom in och tog blodprov på henne...två hela rör. Kira var så superduktig hela undersökningen och blodprovstagningen.....min lilla tjej...jag är så stolt över dig.
 
 
Vi gick ut i friska luften och väntade på att Regina skulle skriva ut förhållningsregler och fakturan. Kira i sitt blåa fina armband.....
 
 
Så här stod det på förhållningsreglerna vi fick: "Ge örondroppar och kortisontabletter enligt recept. Ge det nya allergifodret strikt dvs bara det nya fodret och vatten får passera hennes läppar. Rengör inte öronen och åter till veterinären om 7 dagar".
 
Jisses.....bort med alla tuggben och inte en smula i hennes mun + att detta åker också Maya på, men för hennes skulle är det nog bra för hon måste gå ner mer i vikt. Detta kommer att bli jobbigt för oss alla + att förklara för alla i vår omgivning om hur de nya förhållningsreglerna ser ut för Kira ett tag framöver.Hur ska hundarna klara sig utan sina tuggben?
 
Efter att jag betalat fakturan.....på sköna 2 772 kronor så gick vi in på Reginas Zoohörna för att köpa allergifodret som Regina ville vi skulla prova - Royal Canin Hypoallergenic Small dogs. Det fodret är inte billigt....515 kronor för 3 1/2 kilo.
 
 
Kira fick också en ny leksak för att hon varit så duktig.....
 
 
Redan idag har Jocke börjat ge henne det nya fodret tillsammas med de gamla.....vill göra en smidig övergång till det nya fodret. För av egen erfarenhet så kan magen trilskas om man byter tvärt till något de inte är vana med. Regina sa också att de kan bli hård i magen utav detta foder....
 
Nästa gång vi ska dit är nästa torsdag.....då hoppas jag att provsvaren kommit tillbaka på blodanalysen.
 
Hoppas det inte är någon allergi......håller tummar och tår! I morgon startar vi med medicineringen...
 
Jo, Kira får sådant beröm på vilken underbar hund hon är. Glad och öppen och vill hälsa på precis alla + att hon vinkar hela tiden. Då blir mattehjärtat stolt ska ni veta!