Återbesök hos veterinären...

Idag har det gått en vecka sedan Kiras allergiutredning började....hon har medicineras och ätit allergifoder....och idag är det återbesök på Reginas Veterinärklinik. Hon har nu fått droppar i öronen i fem dagar och kortisontabletterna i sju dagar. Klådan i hennes öron försvann i stort sett på direkten efter vi började behandla henne.
 
Vi har en tid klockan 15:30 och vi gick in och anmälde oss i kassan. Vi fick sedan gå ut för att vänta, pga av Covid-19...de vill inte ha en massa människor i deras lilla väntrum.
 
 
15:40 fick vi komma in på et undersökningsrum....så spännade med alla dofterna där inne tycker Kira. Men, lite läskigt är det trots allt också....
 
 
Veterinären kollade på hennes öron och blev så glad över hur bra medicineringen tagit på henne...hon kliar sig inte alls mer nu. Hennes öronlappar är ljusa och fina och det dotftar inte äckligt ur öronen heller....så skönt att höra.
 
 
Nu ska vi få se om jag kommer ihåg allt veterinären sa till mig.....suck!
 
Hon sa att örondropparna behöver hon inte mer, men att kortisontabletterna ska hon fortsätta med ett tag framöver. Hon skulle lägga upp en plan över dessa tabletter så att de tillslut kan fasas bort helt och hållet. Nu äter hon 1 tablett om dagen och jag skulle tro att nästa steg blir en 1/2 tablett om dagen. När kortisontabletterna är helt utfasade så kommer vi in i fas två på hennes allergiutredning. Då ska hon få äta allt som hon tidigare ätit....för att kolla om hon reagerar med klåda i öronen igen. Om hon skulle börja klia sig så är hon med all säkerhet allergisk mot protein....hoppas att det bara är någon svårbehandlad öroninflektion istället. För nu under hela sommaren så får hon inte äta något annat än sitt allegifoder....tack och lov så älskar hon detta foder (Royal Canin - Hypoallergenic). Ja, jusst det.....de två rören blod de tog på henne förra gången har inte något provsvar kommit tillbaka än. Tyvärr så är det semestertider överallt nu....så vi får bara vänta och hoppas att svaren kommer att se helt normala ut.
 
Veterinären sa också att allergier bland just pudlar är väldigt ovanliga...så jag håller tummar och tår att allt ska bli som förut igen.....utan kliande öron då förstås. Allergier kan också vara ärftliga...men, har inte hört något om att hennes kullsyskon eller "kusiner" har någon form utav allergi.
 
Så, nästa återbesök kommer inte bli förrän efter semstertiderna....alltså inte förrän den 11/8. Det är då alla gamla matintag skall testas igen (tex, ägg, ost, skinka, hennes vanliga foder, Vom och tuggben).....spännande. Hon sa att om hon är allergisk mot protein så kan det visa sig redan 15 mínuter efter intag. Om hon inte alls reagerar så kan jag helt enkelt fortsätta att ge henne allt detta och återgår til det normala. Jag vill verkligen ha det normala tillbaka igen.....
 
När vi kom hem så låg hon så stilla bredvid mig....då passade jag på att göra en inbygd fläta av hennes man. Visst blev hon tjusig...hahhaah!
 
 
Har nu fått mail från vetrinären och så här kommer Kiras nedtrappning av kortisontabletterna se ut, med början i morgon (lördag). Kira har tidigare fått 1 tablett om dagen och nu kommer det att se ut så här framöver:
 
1/2 tabeltt om dagen i 7 dagar
1/2 tablett varannan dag i 14 dagar
1/4 tablett varannan dag i 14 dagar
 
Om hon skulle börja klia sig igen i öronen så skulle jag återgå till föregående dos + att jag kunde kontakta veterinären via mail än fast hon har semester (så gulligt och hjälpsamt av henne). Jag är så rädd att kommer att missa att ge henne tabletterna....helst när det är varannan dag. Det är liksom enklare med varje dag....men, det kommer nog att lösa sig ska ni se.