Lämnad att dö: En sann Historia

(4 tim 30 min)
 
När Javiera Munoz träffar sitt livs stora kärlek är hon en ung och framgånsrik artist. År 2000 slår hon igenom i Melodifestivalen.
 
Den nya stora kärleken visar sig snart vara någon annan än hon trott. Mannen som hon förälskade sig i tar kontrollen över hennes tillvaro och bryter ner henne både fysiskt och psykiskt. Det går så långt att han nästan lyckas ta livet av henne.
 
2018 somnade Javiera Munoz in efter en lång kamp mot anorexia. Hon blev 40 år gammal.
 
Boken får en 4:a av mig!
 
Som alltid känns det så overkligt när man lyssnar på en sann historia. Man mår till och med dåligt när man får höra vad denna kvinna varit med om och även hur det svenska rättsväsandet behandlar misshandlade kvinnor.
 
I sex år misshandlades hon av sin man....både fysiskt och psykiskt. Sakta men säkert så bröt han ner henne...bit för bit. Javiera var en sångerska och träffade sin blivande man när han var en bakgrundsdansare till henne. Hennes liv var som om hon konstant levde i en tortyrkammare...för hon visste aldrig vad som kunde utlösa en slag. Det var hennes man som var äcklad över hur hon såg ut...så hon började svälta sig själv. Än fast hon lyckades lämna sin exman tillslut så överlevde hon inte anoroxian.
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Hennes exman fick 6 månaders fängelse.....för 6 års plåga! Vad är det för fel på vårt rättsystem?
 
Allmänt | |
Upp