Drömmen runt hörnet

(15 tim 55 min)
 
"Drömmen runt hörnet" är Luci Dillons åttonde bok på svenska, en varm feelgoodroman med ingredienser  som hemlig kärlek och härliga hundar. Här handlar det om Lorna som har sökt sig tillbaka till Longhampton för att förverkliga en dröm. Lorna är plågsamt medveten om att hon måste hantera spöken från det förflutna. Hennes förr så tajta familj har splittrats och slutat prata med varandra. Och själv har hon en henlig kärlek. Av sin väninna Betty har hon lärt sig att mod är något man sätter på sig som rött läppstift, även om paniken bultar i kroppen. Nu känner sig Lorna ungefär lika modig som Bettys ängsligt darrande tax. Men till slut vågar hon öppna sig mot livet och kan se världen med nya ögon. Det är aldrig försent att börja om!
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Lorna har aldrig någonsin glömt sin ungdomskärlek....och plötsligt står hon öga mot öga emot honom. Innan hon flyttade tillbaka till Long Hampton så ärvde hon en strävhårig tax utav en gammal tant som hon besökt på ett hospis. När hon flyttade tillbaka till Long Hampton så var det för att ta över ett konstgalleri....och hon ger detta 1 år.
 
Galleriet går enbart runt....inget mer. Hon bestämmer sig för att kontakta en gammal kvinna som är en ganska känd konstnär. Den kvinnan vill verkligen inte ha något med andra människor att göra, men efter en olycklig omständighet så började de prata med varandra. När hon går ut på promenad med sin engen hund så passar hon på att rasta den äldre kvinnans hund också.
 
Den gamla kvinnan flyttar hem till henne i lägenheten ovanför galleriet, dit kommer även hennes bästa vän och även hennes systerdotter. Hennes bästa vän hade hamnat i en hemsk situation som nanny och hennes systerdotter var upprörd över något hon sett och inte ville tala om.
 
Hur ska det gå för alla inblandade?
 
Allmänt | |
Upp