Stygnen är nu borta...

Idag klockan 15:00 har Kira tid hos veterinären för att ta bort stygnen som sitter på hennes operationssår efter kastreringen. Åh, så det ska bli skönt....för oss alla inblandande. Har längtat efter denna dag....nu kan jag ÄNTLIGEN få bada henne och göra henne fin igen. Men, först ska hundarna in i bilen....och sedan åker vi - mot Reginas Veterinärklinik (Ö-vik).
 
 
Vi var lite tidiga...så vi passade på att gå en sväng först runt mrådet. Solen skiner så Maya fick följa med oss....vill ju inte ha henne sittandes i värmen.
 
 
Vi träffade på en högljudd lagotto, fyra små 8 veckors chihuahua valpar och en aprikos mellanpudel från Vitterklippens kennel - Jaxa. Detta är mer hundar än vad vi träffar på under en vecka hemma där vi bor.....hahahah. Maya och Kira var tyst och brydde sig inte så mycket alls om de andra hundarna, de tyckte att dofterna var mer intressanta som fanns på mattan. Vi fick komma in på ett undersökningsrum.....och där satt vi och väntade tills "sköterskan" skulle komma och ta bort Kiras stygn.
 
 
När sköterskan kom in så blev båda hundarna superglada och ville bums hälsa på henne. Jag hade trott att i allafall Kira (som senast varit där) skulle vara lite mer försiktig, men icke. Jag fick ta upp Kira på bordet och lägga henne på sidan. Sköterskan tog fram en liten vass skalpell och började skära och dra bort de blåa stygnen...bit för bit. Kira skötte sig riktigt bra.....är så stolt över henne. Sköterskan sa att ärret såg jättefint ut och att jag skulle hålla koll på henne så hon inte slickade på såret nu när hon varit där och irriterat huden. Annars så kommer hon att få slippa bodyn....så underbart skönt att slippa dessa av och påklädningar.
 
Så här ser ärret ut idag....efter stygnen tagits bort. Jag tycker nog att Mayas ärr såg mer jämnt ut efter vi tagit bort hennes stygn, men alla är väl olika. Huvudsaken är att nu får vi börja gå på promenader igen - men, inte hålla på med agility på ett tag till sa hon. Alltså inte så mycket spring och hopp utan koppel än på ett tag.....men, vi slipper bodyn.
 
 
Livet leker igen....bara hon blir badad och klippt förstås ...hahhaha!