Avalons härskarinna - del 1

(6 tim 46 min)
 
Ett grandiost epos om kvinnors krafter, hennes engagemang och kärlek. Maktpolitik, erövringar, våld och underkastelse är bara fonden mot vilken den allomfattande kärleken utspelar sig. Avalons härskarinna skildrar de tre översteprästinnorna Caillean, Dierna och Viviane som under skilda epoker styr landets öde. 
 
I den första delen fostrar Caillean Gawen, den kunglige arvtagaren, och räddaren Avalon undan ondskans makter genom att föra riket in i dmmornas halvvärld och göra det otillgängligt för utomstående. Under de olika tidsåldrarna blossar konflikter upp som skapar hjältar. Mysterier verkar i dt fördolda och så uppstår myten, legenden och sagan. Varje generation skapar den på nytt och söker återupptäcka sanningen.
 
Boken får en 2:a av mig. Det är så svårt att hålla reda på vilken av översteprästinnorna de talar om och även vem är nu Avalons härskarinna....det blir liksom lite hoppigt.
 
Boken handlar om Gawen - son till Elian och Gaius. När de erkänner sin kärlek till varandra inför prästerna och druiderna + att de även fått ett barn tillsammans - då bränns de tillsammans på bål. Hon för att hon brutit mot den ed hon avlagt vid cermonin när hon blev prästinna och han för att han är en romare helt enkelt. Caillean tar då deras son Gawen med sig till Avalons ö.....så att inte hans farfar ska (en äkta romare) ska kunna sätta klorna i honom.
 
När Gawen kommer till strandkanten vid Avalon så kommer fedrottningen och möter honom tillsammans med sin dotter. Fedrottningen kallar honom för en son av hundra kungar....och ska lära honom de gamla folkets seder och bruk - och i gengäld så ska prästinnorna på Avalon ta hennes dotter och lära henne allt de kan.
 
 
Allmänt | |
Upp