Båthamnen i Järved

Nu är bryggorna sjösatta och de ligger nu bara och väntar på att alla båtarna skall sjössättas. Pappa har sjösatt sin båt, men den måste ständigt övervakas nu från början...genom att den har träskorv. Med det menas helt enkelt att den läkar in vatten innan träet har hunnit svälla till sig - så en pump som går på högvarv är istallerad i båten.
 
Jag, mamma och hundarna gick ner för att kolla hur det går för honom. Jag testade också att gå ut på den vingliga bryggan med Kira - inga problem alls. Men, det klart...hon är ju van att stå på balansbollen vi har här hemma, så lite gungande under tassarna verkar inte alls bekomma henne ett enda dugg. Mattes lilla tuffing!
 
 
Det är ett måspar som häckar nere i båthamnen i Järved...på en stolpe alldeles intill piren. Så länge jag kan minnas så har det häckats på just denna stolpe....den kanske går i arv.
 
 
Nu sitter vi hemma på mamma och pappas altan och hundarna står och kikar ut mellan brädorna på allt som händer utanför på gångvägen, som är alldeles nedanför. Men, visst har de väl en otrolig vacker utsikt från sitt hus.