Rakanosendax...

Nu går vi ner till mitt älskade klipprum....där trivs jag riktigt bra. Där står tiden stilla känns det som när jag är tillsammans med mina småtjejer och pysslar på. Visst kan det vara lite motigt att gå ner ibland, helst när man vet att man har många timmar framför sig med bad, fön och klippning. Men, när man väl är där så känns det så skönt och fridfullt....och jag tror att hundarna också känner av mitt lugn. Jag har allt jag behöver där nere - allt från snoddar till rakapparater. Det enda som är lite jobbigt just nu är att jag nu på äldre insett att jag borde skaffa mig en till lampa till, helst när jag ska klippa deras svarta klor...hmmm.
 
 
Än fast det inte ser ut som det är så mycket päls på nosen så blir man förvånad varje gång hur mycket som det egentligen är. Nu kommer uttrycket en "handfull" ut till sin fulla rätt - för exakt en handfull päls rakade jag bort från hennes nos idag. Kira är så duktig, men rakapparaten trilskades för mig idag. Det är dags att göra en stor rengöring utav den igen. Det är inte skoj när inte apparaterna fungerar som de ska....suck. Men, rakad blev hon...än fast det tog längre tid än vanligt.
 
 
Nu ska vi klippa hennes klor....och hon blir bättre och bättre att ligga still på sidan. Jag vet inte riktigt varför jag vill ha hundarna liggandes på sidan när jag klipper deras klor - det är bara något jag gjort från första början. Det är betydligt enklare att lägga omkull en liten hund än när jag hade stora pudlar...det är ett som är säkert.
 
 
Kuro...när han skulle få sina klor klippta. Åh, så jag saknar denna hund....så otroligt mycket!
 
 
Nu är Kira klar för denna gång...och självklart blir det bus på gården efteråt.
 
 
Kira har nu i stort sett vuxit om sin moster Maya....och hon har betydligt grövre bensotmme än vad Maya har.
 
 
Jo, det är en del som undrat om väggmålningen jag har i klipprummet. Det är bilder som min dotter Izabell målat åt mig...och de är på Kuro i naturlig storlek. En när han var 8 veckor gammal och den andra var han 1 1/2 år gammal.
 
 
...och detta är bilderna vi utgått ifrån:
 
 
 
Kira | |
Upp