Present fix...

Håller på att göra en egengjord present till min brorsa Mats och hans fru Monika...som fyller år, så på söndag (9/6), ska vi överlämna dessa presenter. De ska få målade krukor....ja, ni ska få se när det är klart - längre ner i detta inlägg.
 
Men, först måste jag handla lite grejer till detta projekt. Jag har varit på Flügger och köpt lite sprayfärg och spaylack för utomhusbruk. Den lilla burken med röd färg är till för ett helt annat projekt, men kanske jag kan få in det i detta också. Vi får se hur mycket jag hinner innan söndag helt enkelt...
 
 
På Blomsterlandet hittade jag fyra lerkrukor (tre stora och en mindre) och på Jula hittade jag solcellslampor.
 
 
Nu ska lerkrukorna få på sig lite sprayfärg i "snickeriet" som vi har på gården - de ska alla fyra bli gråa. Nu ska de få stå där och torka till innan steg två i projektet börjar....att skriva text på dem + lite dekor.
 
 
Nu är krukorna torra och nu gäller det att hålla tungan rätt i munnen när jag ska skriva text på de tre större krukorna....lite nervös är jag allt. Med detta håller jag till på matsalsbordet. Åh, så jag skulle vilja ha en egen pysselhörna här hemma - en dag så ska jag fixa till en sådan.
 
Jag börjar att måla på den vi själv ska ha till husbilen och att det står Sara skrivet på den beror på att vår husbil kallas för just....Sara! Jag vill testa först hur färgerna jag ska måla med beter sig....innan jag ger mig i kast med de som ska bli presenter.
 
 
Jag är en expert på att kladd ner mig....hahahah. Tur det går bort med vanligt vatten.
 
 
Nu är mitt projekt och födelsedagspresenter i stort sett klara - imorgon ska de klarlackas så att färgen klarar av att vara utomhus i väder och vind. Solcellslamporna och nyckelpigorna är på plats också. Jag är riktigt nöjd med dem om jag själv får säga det....hoppas nu bara att Mats och Monika också blir glada.
 
 
Den vi ska ha själv är också klar....men måste in på Jula igen och köpa en mindre solcellslampa till den. Den är jag också nöjd med....ska bli så roligt att kunna ställa fram den på vårt campingbord nu till midsommar och under resterande turer nu i sommar.
 
 
När färgen har torkat så ska alla krukorna + nyckelpigorna få på sig ett lager klarlack. Jocke sprayar dom åt mig ut i snickeriet. Men, först ska alla krukor bäras ut från huset. Nu får de stå och torka tills de ska ges bort i present i morgon.