Nu är Kira påskfin...

Nu på kvällen gick jag ner i källaren och badade och klippte Kira. Det var inte så länge sedan jag badade henne, men oj så hon var skitig. Nu är Kira påskfin och Maya åker troligast ner i badet i morgon. Jag kan ju inte ha en fin och ren och den andre smutsig och oklippt - nej, det går ju bara inte!
 
Kira jagade vattenstrålen i hundbadet innan jag började schamponera henne....hon gillar vatten. Det ska bli spännande till sommaren och se om hon vågar bada också....
 
 
En blöt och eländig liten vovve.....
 
 
Nu ska det bli skönt att få lite värme på kroppen och bli torr under fönen. Ryggen är det aldrig några proeblem att få torr relativt snabbt, men benen....suck. Jag måste ju ha henne att stå och hon vill helst bara ligga ner - en maktkamp mellan oss två med andra ord. Jag vinner....såklart!
 
 
Nu har jag klippt henne och det var en hel del päls som försvann. När vi var klara så gick vi ut på gården så hon fick kissa och springa av sig lite. Undra hur lång tid det kommer att ta innan hon är skitig igen och helt krullig i pälsen. Hon är ju bara så mysig när pälsen är rakfönad - den luktar så gott och är mjuk (använder balsam på hennes rygg).
 
 
Medan jag schamponerade en liten vovve så var Jocke ute på gården och schamponerade sin bil.....
 
 
Nu är det Maya och min bil kvar som ska bli schamponerade och fina....vi får se vem av dessa två som hinner bli ren och fin först.
 
Kira | |
Upp