Kycklinggryta med ingefära och lime

Ny rätt igen....spännande! Denna gång ska jag göra en kycklinggryta med ris....
 
Ingredienser - 4 portioner:
2 dl okokt ris
600 gr kycklingfilé
2-3 tsk rapsolja
2 st morötter
1 st purjolök
1 st parpika (orange använde jag)
1 msk ingefära (riven)
2 dl vatten
1 dl hönsbuljong
1 st lime
 
 
Gör så här:
Koka riset. Strimla kycklingen och stek den i olja och krydda med salt och peppar. När den är klar lägg den åt sidan. 
 
 
 
Skala och skiva morötterna tunnt, skiva purjolöken och paprikan och stek den i oljan och lägg sedan ner kycklingen igen och låt steka tillsammans en liten stund.
 
 
Riv ner ingefära, vatten och buljongtärningen och låt det sjuda tills buljontärningen lösts upp sig. Riv ner lite limeskal och saften av en lime - ta lite åt gången och smaka dig fram + eventuellt lite mer salt. Om man tycker att "såsen" blir för lös så kan man tillsätta lite maizenaredning.
 
 
Klart....
 
 
Det var riktigt gott och fräscht - detta kommer jag göra fler gånger.
 
 
 
Recept & annat gott | |
Upp