Hörapparaten - dag 2

Ska det verkligen vara så högt ljud på hörapparaten? Jag hör allt....på gott och ont måste jag säga. Det gör nästan ont i örat när bilarna susar förbi för gård och jag kan höra en bil långt innan jag kan se den. Hundarnas tuggande på tuggben låter som de håller på att riva stället och när jag själv äter något (hårt tunnbröd), känns det som om jag har en stenkross alldeles intill mitt öra.
 
Jag har fortfarande inte alls vant mig vid den - jag tycker det är så svårt att sätta fast den inne i örat. Man, kan ju liksom inte se vad man gör....suck! En annan sak som är superjobbigt med hörapparaten är om jag har håret utsläppt - då hör jag hela tiden hur håret "prasslar" så fort jag rör mig. Ska det vara så? Jag måste väl inte klippa mig kort för att kunna ha hörapparat...eller? Nu är det många saker jag har bakom det högra örat och som om inte hörapparaten och glasögonbågar vore nog....så brukar jag även ha diadem ibland. Det är tyvärr nog bara att inse att det är ett minne blott...jag kan ju knappt få håret att fastna bakom örat längre om jag har det utsläppt.
 
 
Tänk att denna lilla tingest kan göra så att man hör ALLT!
 
 
Öronläkaren tyckte att jag skulle ha på mig hörapparaten även på jobbet - innanför hörselkåporna jag har. Hmmm, jag får ta med dom och testa om det fungerar med ännu mer saker på örat. Dessa hörselkåpor har jag...som på bilden nedan.
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Jag tycker detta är superjobbigt...att höra allt så enormt högt och tydligt. Men, man måste ju komma ihåg att detta är första gången i mitt hela 50-åriga liv som jag hör bra på höger öra. Det kommer nog ta ett bra tag innan jag har vant mig med alla nya höga ljud + att vänsterörat måste hinna ikapp. Just nu så känns det som om jag fortfarande har bomull instoppad i det örat.
 
Jag ska ha denna hörapparat i några veckor så skulle öronläkaren skicka mig en kallesle...så att vi får utvärdera hörapparaten. Jag hoppas på en operation....tänk, så skönt att kunna höra bra UTAN hörapparat.
 
Känner mig så trött.....kan det bero på att hjärnan nu håller på att programmera om sig och att det är jobbigt med alla nya ljudintryck? Kan det vara så????
 
Vi får se hur det går inatt med den nya hörapparaten....blir det jobbigt så kan jag ju altid ta av den.
 
Hälsa & Välmående | |
Upp