Stackars Birger

(ca 10 tim)
 
"Stackars Birger" är en tragikomisk hämndaria i tio delar, skriven för Storytel Original. Huvudpersonen Gisela är en synnerligen professionell och ordningsam sufflös på den Stora teatern, "den bästa sufflösen, med en nästan övernaturlig förmåga". Att hon har vissa problem med att knyta an till sin omgivning är inget större problem – åtminstone inte förrän regissören Birger träder in i handlingen.
 
När Birger kränker Gisela svarar hon med en rejäl hämndaktion. Hon kidnappar honom helt enkelt och låser in honom i potatiskällaren där han utfordras vid regelbundna tidpunkter, som om han vore ett (ganska tråkigt och krävande) husdjur". (Sydsvenskan)
 
Boken får en 3:a av mig.
 
Martina skrev denna bok som en hämdaktion på teatervärlden.....genom Me too uppropet.
 
Gisela kidnappar Birger efter att han gjort henne till åtlöje under en repetion på teatern....han spottade på henne - det skulle han aldrig ha gjort. Hon får med sig Birger hem till sin hus på landet och stänger helt sonika in honom i husets potatiskällare. Gisela är hur rolig som helst och samtidigt väldigt trist och hon har ven en otroligt livlig fantasi och har ett underbart rikt språk.
 
Birgers dotter sms:ar henne hela tiden, grannen Rick och Ulla gör hennes liv outhärdligt - det lägger sig i hela tiden. Genom detta tappar hon koncentrationen och Birger lyckas övermanna henne, men han flyr inte utan går in i hennes hus och plåstrar om henne....
 
Hennes högsta önskan är att återigen får bli sufflös igen...ett jobb hon duktig på.
 
Böcker, film & musik | |
Upp