Utah Beach Museum - utomhus

Torsdag, 19 Juli 2018
 
Idag har vi alla varit och tittat på Utah Beach museum....som handlar om det andra världskriget (såklart). Vi började med att titta utomhus, genom att Maya inte får följa med in på själva museumet. Det är rätt häftigt att se har så många monument, bunkar, fordon av olika slag, taggtråd m.m. kvar från 74 år sedan. Detta är ett krig som få människor har glömt....det märks på antalet personer som är där och tittar - man kan höra alla möjliga olika språk från förbipasserande människor.
 
 
Dessa handavtryck är från överlevade amerikanska soldater....så mäktigt och fint gjort!
 
 
Nu börjar rundvadringen utomhus (kommer att visa inne i museumet i ett annat inlägg här på bloggen).
 
 
Vi gick också och tittade på några gamla bevarade bunkar som låg på en äng bredvid området....helt otroligt att de har överlevt alla dessa år.
 
 
Nu sitter vi utanför Museumet och väntar på att Karin och Alrik ska komma ut och ta hand om vår käraste ägodel - Maya. Nu är det vår tur att gå in och titta....och deras tur att gå runt och titta och äta glass som vi har gjort. Självklart så har vi med massor av vatten till Maya, som hon både får dricka och blöta ner pälsen med och vi försöker ha henne i skuggan hela tiden (men hon ville inte det alla gånger). Vi har också en väldigt tur med vädret idag, det är molnigt :)
 
 
Husbil & Semester | |
Upp