Nattfåk

(12 tim 51 min)
 
När den storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig inne. Fåken kommer från norr med is, snö och dimma och drar med sig allt i sin väg. Åluddens stora gård har stått öde och igenbommad vid en automatiserad fyrplats i många år. Det sägs att trähusen byggda av timmer från skepp som gått under i fåken. Så får gården till slut nya ägare. Katrine och Joakim Westin har fått nog av Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små barn. Westins är erfarna husrenoverare och inte det minsta vidskepliga. Men på hösten när de flyttat in får de höra den kusligaste sägnen om Åludden: att gården varje jul får besök av de döda.
 
Nattfåk är en blandning av kriminalroman, spökhistoria och släktdrama med orginella karaktärer, fängslande miljöer och en lika mörk som spännande handling.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Boken handlar om ett par och deras två barn från Stockholm som köper ett fallfärdigt hus på Öland. De ska renovera det och bosätta sig där är det tänkt. Samtidigt härjar tre inbrottstjuvar på ön och de tar sig in i obebodda sommarstugor, men övergår sedan till bebodda hus....på jakt efter större och mer värdefulla byten.
 
Mannen i familjen får ett dödsbud när han är i Stockholm för att hämta de sista av flyttlasset - det har skett en drukningsolycka nedanför deras hus på Åludden. En familjemedlem har dött....nu börjar sorgearbetet och mystiska saker sker i huset och framförallt i ladan ute på gården. I den ladan hittar han en vägg full med namn på människor som har dött och årtal....som ett minnesaltare.
 
Polisen är inkopplad och var drukningsolyckan verkligen enbart en olycka eller har personen blivit mördad?