Bortom stjärnan

(18 tim 25 min)
 
Herededottern Sofia växer upp i den lilla staden Betlehem under den period då romarna ockuperar Palestina. Det är en grym tid, särskilt om man är kvinna och vill gå sin egen väg. Trots omgivningens hån viker Sofia inte från sin förutbestämda väg. Hon är stark och stjärnan ger henne vägledning. Och hon förlorar aldrig hoppet om att en gång möta den man hon som ung flicka såg i en dröm.
 
Boken får en 4:a av mig! Böckerna som Nemert skriver är så intressanta genom att hon väver in historiska inslag....
 
Boken handlar om Sofia - en herdedotter som blev till samma natt som David och Marias son föddes in ett stall i Betlehem. En sak som är säker....Sofia växer upp till en väldigt speciell kvinna. Från det hon varit liten så har hon drömt om en man....vars ansikte hon inte fått se, men hon har alltid sökt efter denna speciella man och en dag så kommer hon att få träffa honom.
 
Sofia har en väg utstakat.....en väg som efter en olyckligt giftemål leder henne ända till Rom. I Rom är har kvinnan mer status och hon kan starta ett eget affärsimperium. Hennes mål är samtidigt att köpa slavar och sedan sätta den fria....och är de villiga att stanna kvar hos henne så kommer de få lön för samma arbete som de hade tidigare. Detta ses inte med blida ögon av eliten i Rom...