Huskurer för hundar....

Det finns huskurer för både människor och hundar....så himla bra! Tex. Ingefärashots som är ett berövat recept i förkylningstider hos oss människor...
 
Nu ska vi se vad jag hittat för huskurer till våra hundar. Jag kan inte garantera att det verkligen fungerar, men varför inte testa vetja!
 
Vi börjar med ett egengjort fästingmedel - inga kemikalier och bra mycket billigare om man kan göra det själv hemma och mera skonsamt för hunden och dig själv för den delen. Jag hittade hur många recept som helst på huskurer till huden just mot fästingar, men jag valde denna nedan...
 
FÄSTINGMEDEL
(Bilden kommer fårn denna sida)
 
Detta recept kommer från Kurera - För friskvård och naturlig hälsa
 
Koka upp 1 liter vatten Låt svalna.
Rör ner
15 droppar Ekalyptus
15 droppar lavendel
15 droppar citrongräs
15 droppar citronmyrten
5-6 droppar timjan
1 msk äppelcidervinäger
1/2 citron, saften

Låt blandningen stå i två till tre dagar. Rör om då och då.
Häll över på sprayflaska och spraya vovvens päls minst två gånger om dagen.
 
Det kan ju också vara på sin plats att visa var fästingarna oftast sätter sig på hunden!
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
 
SVAMP I TASSARNA
 
Alla hundägare (helst med de raser som har päls mellan trampdynorna), har nog någon gång haft detta problem med röda irriterande sår i hundarnas trampdynor. Jag blev lite full i ksratt när jag läste nedanstånde huskursrecept  - det fanns atamon med i det. Det var just med atamon som jag fick bukt på min egen nagelsvamp och det var en tjej som höll på med forvård som tipsade mig om detta - jag lovar att det fungerar bättre än dyrare medel som du kan köpa på apotek.
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Så här gör du (receptet kommer från denna sida):
 
1 matsked atamon
2 dl vatten

Sätt tassarna i lösningen ett par minuter. Torka tassarna noggrant efteråt.

Upprepa dagligen i 1 vecka.

 

DIARRÈ ELLER KRÄKNINGAR

Denna kur har jag använt mig av många gånger under åren.....den fungerar (iallafall på mina hundar). Huskuren är helt enkelt ett risavkok, helst då gjort på grötris. Jag har använt mig utav både grötris och vanligt matris...märker ingen större skillnad på resultatet. Det gäller att först och främst vätska upp hunden och man kan även koka med lite vit fisk eller rå köttfärs när man så smått börjar ge fast föda igen. När man börjar ge fast föda igen så gäller det att ge små, små portioner (av överkokt ris) från början så att den tomma magen har en chans att vänja sig och sedan öka mängden + att blande ner fisk eller köttfärs.

Ett dygns fasta brukar annars tarmen läka av sig själv.

(Bilden kommer från denna sida)
 

Till en liter risavkok blandar man i 2 msk honung och 1 tsk salt. Vätskeblandningen ger man sen i småportioner varannan timme. En 10 kg hund behöver ca 500 ml under ett dygn. 

 

SPRICKOR I TASSARNA

Hunden likt som människan har ibland torra och spruckna tramdynor . Allra helst hunden som använder tassarna på alla olika underlag under årets alla dagar. Här kommer ett recept som visar hur du helt enkelt gör en egen tassalva som du kan smörja in din väns tassar med....

(Bilden kommer från denna sida)
 
Så här gör du:

45gram bivax (finns i hälsokostbutiken)
2 dl kallpressad jungfruolivolja

Smält bivaxet i vattenbad.

Blanda i olivoljan och låt allt bli ett.

Häll upp i en mörk glasburk.

Läker sprickor, skyddar och gör huden mjuk på trampdynorna.

 

INSEKTSBETT

Detta är mot getingstick.....som kan göra så ont (både på människor och hundar). Då finns det ett litet knep med en liten tablett magnecyl som man löser upp i lite vatten - som hjälper både människa och hunden.

Badda magnecyllösningen på getingsticken och detta hjälper till att linda den smärta som kan uppstå och även klådan....

(Bilden kommer från denna sida)
 
ÖGONPROBLEM
 
Då kan man helt enkelt göra en vanlig koksaltlösning själv hemma. Det du behöver är vatten och salt....
 
1 liter vatten och 1 tsk salt och vips så har man eg alldeles egen koksaltlösning som man kan badda (rinnande) ögonen med efter att det svalat. En sådan egengjord koksaltlösning kan hålla i några dagar efter du hällt över blandningen på rena flaskor. Koksaltlösning är även bra att badda sår med också....
 

ÖRONPROBLEM

Om din hund har svamp i öronen och det luktar illa - då kan du helt enkelt fukta en trasa/bommulstuss med lite äppelcidervinäger. Sedan kan du försiktigt torka ren hundens öron med bommulstussen...

 

FÖRSTOPPAD

Är hunden hård i magen och förstoppad så kan 1 msk matolja på maten göra susen. Oljan gör så att tarmarna blir smorda och magen kan komma igång igen. 

 

HUNDEN HAR ÄTIT NÅGOT VASST

Sparris på burk brukar då hjälpa, genom att själva sparrisen är så trådig och lägger sig som ett hölje runt den vassa "saken" hunden ätit och kan då bajsa ut det utan att skada/punktera mage eller tarmar. Har man inte en burk med sparris hemma så kan man försöka med att koka lite spagetthi (al dente) och ge hunden.

(Bilden kommer från denna sida)
 
URININFEKTION
 
Detta vet jag att det finns männiksor som också dricker denna teblandning på brännässlor -  för att de har urinsten eller urininfektioner. Exakt samma kan du ge din hund....men, naturligtvis inte en stor kopp te utan bara lite åt gången. Just brännässelte har också en renande effekt på kroppen.
 
Receptet kommer från denna sida:
 
Lägg 1 tesked torkad brännässla i en kopp och häll över 2 dl kokande vatten. Låt dra i 10 minuter och sila av.

Ges morgon och kväll i max 1 vecka. Gör nytt te varje dag.

(Bilden kommer från denna sida)

På sidan Passion för Hälsa så finns det lite tips på hur du kan torka dina nässlor.

Om ni går in på sidan Blandrashundar iFokus så hittar ni många mer huskursrecept....för din hund!