Rakat och klippt Izor

Mamma och pappa kom förbi mig på eftermiddagen - det var dags att klippa Izor. Det var ett bra tag sedan sist nu och han har nog också behövt sin päls nu när det varit så kallt. Det märks att han är gammal - hans päls har blivit så tunn och gles.
 
Efter lite surr så begav vi oss ner till klipprummet! Maya visade vägen, det var precis som om hon insåg att det var inte henne klippningen gällde denna gång...hahhaah!
 
Izor före klippning
 
 
Nu sätter vi igång, nu får rakapparaten arbeta. Tänker raka ner hela hunden denna gång, han har så många tovor. Det gick inte raka hela hunden, så jag tog det mesta med rakapparaten och fick sedan efterklippa det inte rakapparaten klarade. Att det ska vara så svårt att köra rakapparaten genom tovorna....suck.

 
Maya kikade upp ibland för att kolla vad jag vi höll på med där på bordet...men, hon var inte alls så sugen på att själv komma upp på bordet.

 
Äntligen är Izor klar för denna gång....gammgubben våran - en hel del hår försvann från hans kropp denna gång, skönt. Han är nu snart 15 år och 4 månader gammal och still going strong. Mamma och pappa ska nu boka tid hos veterinären för en hälsokontroll på honom. Det ska bli spännande och höra vad de säger om honom. Han är ganska pigg tycker jag och vill busa fortfarande, men det märks att både hörsel och synen har blivit sämre på honom och att han har lite stelare gång än förr.
 
Enligt denna tabell så står det att han är 80 människoår nu.....jisses. Maya hon är "bara" 16 år.....hahahah.
 
 
En bild på de två skönheterna tillsammans. Det är när de sitter bredvid varandra som man verkligen ser att Maya är större än Izor. Det ser ut som om Maya tänker: - Shit.....är det min tur nu?
 
 
Ut och busa en liten stund efter klippningen + att få lätta på trycket....det är ett måste!
 
 
Mamma och pappa hade med sig en sockerkaka....så nu blir det fika! Men, båda mina föräldrar ger även hundarna sockerkaka. Maya blev helt till sig, hon brukar ju inte få godsaker när vi sitter i soffan....
 
 
Nu ska de åka hem, men först måste det ju busas lite. Maya ville busa i allafall...Izor tyckte att hon var jobbig.
 
 
Nu är de roliga slut för denna gång för Maya....hon tittade länge efter dom. Först på ett ställe, sedan sprang hon runt till andra sidan för att stå och titta efter dom när de åkte förbi med bilen. När vi kom in så sprang hon upp och tittade ut genom fönstret....älskade lilla gumman!