}
Nytt recept igen...denna gång testade jag göra en blomkålssallad!
 
Ingredienser:
600 gr blomkål
3 st ägg (hårdkokta och hackade)
3/4 dl majonäs
3/4 dl grekisk youghurt
1/2 dl saltgurka (hackad). Jag tog bostongurka...
1/2 dl rödlök (finhackad)
1 msk rödvinsvinäger
1 1/2 msk saft från en citron
1 msk fransk senap
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
1/2 dl dill (färsk, hackad)
1 tsk paprikapulver
1/2 dl salladslök eller purjolök (tunt skivad)
 
 
Gör så här:
Dela blomkålen i mindre buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med en liten kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite. Koka även äggen och låt dem svalna.
 
 
Blanda ner majonäs, yoghurt, rödlök, ägg, saltgurka, salladslök, senap, citronsaft, vinäger, dill, salt och peppar. Blanda sedan försiktigt i blomkålen och vänd dem i majonäsröran.
 
 
Ställ den sedan i kylen i minst två timmar och täck med plast.
 
 
När du tar ut den för att servera så strö över lite mer av dillen, paprikapulvret och lite salladslök.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress