Tempelriddaren

(17 tim 12 min)
 
I den andra delen i trilogin om Arn har huvudpersonen hunnit fylla 27 år och är redan en ärrad veteran bland korsfararna i Det heliga landet. Under tiden har Cecilia, hans ungdomskärlek hemma i Sverige, fött deras barn; en gosse som växer upp hos Arns farbror Birger Brosa. Cecilia ber om undret att Arn ska komma tillbaka, och även Birger som manövrerat slugt i de svenska maktstriderna, hoppas på Arns återkomst.
 
Boken får en 5:a av mig!
 
Boken handlar om Arn och Cecilia.....som är på två helt olika ställen i världen. Arn är i Det heliga landet (Jerusalem), och Cecilia sitter inspärrad på ett nunnekloster. Cecilia är hatad av överstenunnan genom att hon står för allt hon hatar.....hon är ung, står på enliget henne på fel kungs sida, Cecilia är orädd m.m.. Hennes barn (som Arn inte alls vet om existerar), blev snabbt tagen från henne och överlämnad till Arns farbror. Det 20-åriga straffet känns otroligt långt......
 
Det känns lite konstigt faktiskt att redan på 1100-talet så krigade kristna, muslimer och judar mot varandra i länderna runt omkring Israel.....så än idag! Kan de aldrig lära sig......krig är skit!
 
 
 
 
 
Böcker, film & musik | |
Upp