Silltårta

Har förberett en silltårta som vi ska käka nu under midsommarhelgen....den är så god!
 
Det här behöver du:
1 pkt polarbröd (Jumileumskaka), 4 halvmånar
500 gr matjesill
5 hårdkokta ägg
3 dl cremé fraiche
200 gr philadelpiha ost
1 stor röd lök
1 knippe gräslök.
 
Gör så här:
 
Koka 5 ägg (ca 10 minuter) och låt svalna. Lägga matjesillen i ett durkslag och låt de rinna av. Hacka rödlöken i små bitar. Vispa cremé fraiche luftigt och tillsätt philadelpiaosten och den röda löken (spara några ringar till garnering av löken). Torka lätt av matjesillen med ett papper och skär den i mindre bitar och tillsätt den sedan i röran.
 
 
Nu kommer det roliga.....att "bygga" ihop silltårtan.
 
Lägg ut en hel polarkaka (2 halvmånar) och bred på hälften av röran. Skiva de 5 kokta äggen och lägg i ett lager ovanpå röran och sedan den andra delen av polarkakan och bred ut resten av röran. Toppa med gräslöken och lökringar som garnering. Servera och njut!. Den kan med fördel serveras som den är eller med kokt färskpotatis....mums!
 
 
Denna tårta kommer att bli en ny midsommarfavorit hemma hos oss....så enkelt och så otroligt god!