Krämig vitkålsgratäng

Idag så provade jag något helt nytt till middagen.....en krämig vitkålsgratäng.
 
 
Ingredienser:
 
1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl cremé fraiché
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
riven ost
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök, Fräs detta i rikligt med smör i en stekpanna.
 
 
När kålen mjuknat något häller du på grädde och cremé fraiché, samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
 
 
 
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg.
 
 
Klar och redo för att ätas...
 
 
 
Den blev supergod och den måste jag göra om till helgen, men då ska jag nog ha ansjovis istället för sambal oelek....då kommer det att smaka precis som Janssons frestelse....mums. Längtar redan....hahaha! 
 
Jag serverade köttbullar till gratängen idag, men den kommer att vara minst lika god till grillat kött och korv. Åh, kan det int bli sommar snart....
 
 
#1 - - Jessica Högberg:

Men så gott!! Måste provas. Du ska akta dej lite för den "falska grädden" hårt processad och innehåller kerragean som är bevisat cancerframkallande... 40% vill vi ha på grädden;)

Svar: Hur menar du? Den falska grädden?
CARINA WESTIN

#2 - - Jessica Högberg:

Alla under 40%

Svar: Ok....tack :)
CARINA WESTIN