Hundkärlek

 
(10 tim 29 min)
 
En relationsroman om kärlek med förhinder.
 
Det handlar bara om hundarna. De ska para sig. Karin åker till Gitland med sin hund Sune. Där bor Patrik med sin tik Sonja. Om Karin och Patrik hade varit annorlunda kunde kärleken ha frodats för både hundar och människor, men så är det inte. De är båda motsaten till teflonmänniskor, allt fastnar och oförätter gnager sig envist fast. De har tunga bagage med skilsmässor, tillkortakommanden och svårhanterliga problem med sina vuxna barn.
 
Trots att Karin och Patrik bestämt sig för att förbli singel resten av livet väcks en passion och försiktigt yppar de hemligheter för varandra. Det går inte alltid så bra, missförstånden duggar tätt och bitterheten slåss mot kärleken. Och hundarna behöver flera parningsförsök.
 
Boken får en svag 3:a av mig!
 
När jag laddade hem boken så såg jag bara bokens titel....hundkärlek. Jag hade inte förstått att det skulle handla om relationsproblem....men, det var helt ok trots allt.
 
Bokenhandlar som sagt om Karin & Sune och Patrik & Sonja.....hundarna är av raser Grosser Münsterländer - en apporterande fågelhund. De är ganska ovanliga så att när rasklubben hade en träff så fann Sune och Sonja varandra. Patrik gick helt sonika fram och frågade Karin om hon kunde tänka sig att låta Sune bli pappa till Sonjas valpar. När det var dags för löp för Sonja så tog Karin med sig Sune på båten ut till Gotland...nu ska det bli små valpar var det tänkt. Men, det var första gången för Sune så allt hamnade utanför....på Sonjas päls. Det blev alltså inga valpar denna gång...de bestämde att hon skulle åka till Gotland nästa löp istället....på hösten.
 
Karin och Patrik är båda väldigt bittra och ledsna människor och de öppnar sig tillslut för varandra och erättar om deras problem. Karin har varit med om en psykisk misshandel av sin förra man och Patrik står jämt i skuggan av hans kände bror som även snuvat honom på arvet efter hans mor. Men, de kan inte förstå varandras smärta.....de blir osams så det räcker och blir över.