Blomkålsgratäng

Vi fortsätter i LCHF:s anda....denna gång ska jag göra en blomkålsgratäng.
 
Detta är de ingredienser man behöver:
 
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
2 pkt backon
5 dl cremé fraiche
1 msk tomatpuré
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar
ca 1 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 225-250 grader.
 
Skär lagom stora buketter från kålhuvudet. Koka upp vatten och lägg ner blomkålsbuketterna i saltat vatten. Hacka upp löken och klipp baconet i mindre bitar. Fräs sedan baconet klar i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig.
 
Blanda sedan ner tomatpurén och cremé fraiche i baconrörar och låt den sjuda upp och små puttra någon minut. Medan kan du smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
 
När blokmålen har fått lagom mjuka så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten. Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över.
 
Gratinera tills gratängen fått fin färg, ca 15 minuter...
 
Jag serverade grillkorv och coleslaw till gratängen och den blev riktigt god.....mums!
 
 
Jag gjorde också en dubbel sats coleslaw medan jag ändå hade stökat ner i köket..