Vad har jag gjort!

Bestämde mig för att bada och klippa Maya idag när jag vaknade.....ett väldigt välbehövligt bad för den lilla tösen. Hon har sådan päls just nu så jag håller på att bli galen...
 
Före
 
 
Ner i badet och nu bli det att föna pälsen torr....
 
 
Paus....för både matte och hund!
 
 
Nu börjar jag härja hejvilt med rakapparaten.....jisses så jag kalade av en massa päls på henne. Jag hade tänkt spara manen på henne...en extrem tajt second puppy, men det blev så fult med övergången från det korta till det långa så jag gav helt enkelt upp. Jag bestämde mig för att raka hela henne.....i stort sett - tofsen på huvudet ryker och även det långa håret på huvudet.....som är som ett fjun (valppälsen som är besvärlig) och ingen alls styrsel på det. Pälsen på huvudet bara fastnade på saxen, som om det vore elektriskt....suck! Bort med skiten....det växer ju ut...tänkte jag!
 
 
Nu ser hon inte ut som Maya längre....buhu! Men, hon verkade gilla denna förvandling...tur nån tycker det är skönt. Men, lilla Maya.....hur du ser ut. Det är tur att det växer ut, nu med vuxenpälsen som bas. Jag vet att det blev alldeles för rakt och snävt på sidorna på "mössan", men det växer ju som sagt var ut. Hennes öron blev superlånga i denna korta frisyr....lilla gumman vad har matte gjort med dig!
 
 
Jocke tycker hon inte alls ser ut som Maya längre....som om vi nu har en helt annan hund. Jag förklarade för honom att detta är fördelen med pudeln....pälsen växer fort och vi kan börja sätta upp tofs på henne igen redan om någon månad....hahhaha!
 
Jocke tycker Mayas huvud nu ser ut som ett bowlingklot.....hahahaha!
 
Det verkar inte bara vara Jocke som inte känner igen Maya...hon själv också. Hon tvärstannade vid spegeln i hallen och morrade...åt sin egen spegelbild....hahahah!