Svara om du hör mig

(12 tim 3 min)
 
Det är en tidig oktobermorgon och utanför slaktboden i Uvanå samlas byns jaktlag för ännu en dag bland björn och varg i Tiomilaskogen. Några timmar senare hittas en av älgjägarna, Pär Sanner, död på sitt pass medan hans fjortonåriga dotter som varit med honom är försvunnen.
 
Vem av jaktkamraterna har velat Pär så illa? Finns det någon koppling till den tjuvskjutna vargen som hittades några veckor tidigare? Eller har hans tvivelaktiga äffärer blivit hans död? Att Hagforspolisens nya krimchef, Petra Wilander, är lika misstänkt som alla andra i jaktlaget gör mordutredningen än mer komplicerad.
 
Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig när Värmlandsbladet kommer med sitt stora sparpaket. För att försöka rädda sitt arbete och sin lokalredaktion undersöker hon fallet och tar rikser som sätter hela familjen på spel.
 
Livet i den lilla byn blir en mardröm för Pärs änka när deras hemligheter grävs fram en efter en. Och vem är egentligen vän och vem är fiende när det knackar på dörren?
 
Boken får en stark 3:a av mig!
 
Boken handlar om jaktlaget som ska ut på sina pass i skogen, Petra som är krimchef är en av jägarna. Pär Sanner kommer med sig fjortonåriga dotter som ska vara med honom på älgjakten.
 
Det hörs ett skott i skogen och på komradion så säger någon att de skjutit en älgko.....en liten stund senare hörs ett skott till. Men, denna gång är det ingen som svarar när de anropar varandra för att fråga vem som skjutit....ingen har avlossat något skott. Vem har var det då som skjöt? När alla samlas vid slaktboden igen så saknar Pär och hans dotter. Petra och en annan i jaktlaget går för att leta efter dom. De hittar Pär skjuten på sitt pass och hans dotter är spårlöst försvunnen. Petra blir avkopplad från detta fall, genom alla i jaktlaget är misstänkta. Var har dottern tagit vägen? Vem har dödat Pär?
 
Magdalena börjar själv gräva i fallet, trots att hon är hemma på föräldraledighet. Hon får höra rykten om att tidiningen ska läggas ner och hon vill göra allt för att den ska finnas kvar.
 
Nu börjar jakten på mördaren och sökandet efter dottern som är försvunnen!