Chokladkaka med glasyr

Detta är en riktig kaloribomb, men ack så himmelsk god!
 
Ingredienser - Chokladkakan:
 
6 dl socker
4 ägg
400 gr smält smör
2 3/4 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl kakao
4 dl mjölk
 
Rör ihop alla dessa ingredienser. Få EJ vispas!
 
 
Häll smeten i en smord långpanna och sedan sätt in den i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt sedan kakan kallna.
 
 
Ingredienser - Glasyr:
 
200 gr mörk choklad
3 dl grädde
3 dl socker
1/2 dl sirap (ljus)
150 gr smör
 
Blanda ihop allt och låt koka i 15 minuter. Häll därefter glasyren på den avsvalnade kakan. Skär sedan upp kakan därefter i önskad storlek.
 
 
Nu så här till jul så strödde jag över silver och guld strössel över kakan...annars så ska de egentligen vara utan. Men, är det juletider så är det....