Fällan

(19 tim 11 min)
 
Tidens vindar har förvandlats till en storm och allt som verkar vara evigt förändras nu. Perrin, Mat, Egwene och Elayne kämpar vidare, men kommer de någonsin att lyckas? De förlorade går till anfall och en väldig här av trollocker och myrddraaler närar sig borgen där Rand A´l Thor, Draken återfödd, vistas. Tarmon Gaidon, Slutkmapen, är nära och Rand måste rida på stormvindarna för att inte Ondskans Herre ska segra.
 
Fällan är den 22:a och sista delen i den svenska översättningen av Robert Jordans väldiga fantasyepos Sagan om Drakens återkomst. Det finns ytterligare tre engelska böcker som avlsutar serien, men dessa har aldrig översatts till svenska.
 
Boken får en stark 2:a av mig!
 
Blir så otroligt besviken att inte de tre sista böckerna är översatta till svenska.....helst nu när man tragglat sig igenom 22 böcker och inte får veta hur det går på slutet för alla som man nu följt i oräkneliga timmar. Så otroligt dåligt måste jag säga.....riktigt, riktigt dåligt!
 
Boken handlar iallafall om att på olika vägar så närmar sig de som lämnade Tufloden för länge, länge sedan. De vet inte själva om det, men väven blir tätare och tätare runt dessa - Matt, Perrin, Rand, Egwene och Elayne.
 
Egwene är tillfångatagen och har börjat få de andra intagna i det vita tornet att verkligen inse att hon är den verkliga amyrlintronande. Elayne är gravid och har nu fått de andra husen att stå bakom henne så att hon äntligen kan tillträda den tron hon velat ha så länge. Perrin får tillsut reda på vart hans älskade hustru befinner sig någonstans och går in med sin trupp och berfiar henne. Matt har gift sig med de nio månarnas dotter - som sedan tidigare var ödesbestämt utav väven. Rand han har förlorat en hand i ett lömskt mordförsök på honom och han sitter i sitt berg och väntar på nästa drag.....från Ondskans herre!