Tears Klippa

(17 tim 0 min)
 
Tears klippa är en urgammal och ointaglig borg i staden Tear. I hjärtat av denna borg förvaras Callandor, det märkliga vapen som liknar ett svärd med är en koncentration av Kraften. Legenden säger att endast Draken kan använda detta vapen. Rand al´Thor har utropats till Draken återfödd. Han försöker ta sig fram till Tear och Callandor för att utröna om detta stämmer. I Tar Valon, aes sedaiernas stad, har det uppdagats att Ba´alzamon, ondskans herre, har inilterat i form av svarta ajah, en hemlig grupp aes sedaier som försvurit sig åt honom. Nu har tretton svarta ajah givit sig iväg från staden för att krossa Draken återfödd. Tretton är det antal aes sedaier som krävs för att binda och släcka Kraften. Egwene, Elayne och Nynaeve följer efter för att försöka sätta stopp för deras planer. Endast Rand al´Thor, Draken återfödd, kan förhindra att Ba´alzamon gör sig till herre över hela världen, närde sista låsen på hans fängelse brister.
 
Boken får en 3:a av mig!
 
Man är nästan helt slut efter varje bok....den öser på från början till slut och det händer saker hela tiden.
 
Rand försöker ta sig till Tear för att en gång för alla kolla om han verkligen är Draken återfödd. För att veta det så måste han ta sig in i den gamla ointagliga borgen som finns där....inne i den klipphjärtat så finns Callandor, ett svärd som ser ut att vara av kristall. Det är bara Draken som kan ta den....bara Rand!
 
I Tar Valon finns Egwene, Elayne och Nynaeve....där har det skett ett mord. Det visar sig att 13 stycken svarta aes sadaier har rymt från Tar Valon. Egwene får en drömring av den belästa aes sedaien, för att de tror att hon är en drömmare. De får även ett hemligt uppdrag av den Ammyrlintronade....att ta reda på vad de 13 är ute efter. Jakten på dessa 13 tar de tre kvinnorna till Tear.
 
På outgrundliga vägar så leder både Mat och Perrin steg också till Tear....ska de äntligen återförenas!