}
(17 tim 31 min)
 
Draken återfödd - den ledare som profetiorna länge har talat om, hans om skall rädda världen. men som när han gör det förstör den; frälsaren som drabbas av galenskap och dödar sina närmaste - är på flykt från sitt öde. Han kan ta emot Kraften, men han kan inte behärska den, och ingen kan lära honom det. På tretusen år har ingen man behärskat den konsten. Och Rand vet att han skall möta Skuggans herre i kamp. Då behöver han Kraften. Vintern har hejdat kriget, men människor dör och de anropar Draken som hjälp. Men var finns han? Perrin Ayabara försöker hitta honom i följe med Moiraine Sedai, väktaren Lan och ogiern Loial. Samtidigt kämpar Perrin med sitt eget problem: hur länge skall han lyckas förbli mänsklig? Egwene, Elayne och Nynaeve närmar sig Tar Valon där Mat kommer att bli helad - om han lever tills de är framme. Hur skall de kunna och våga berätta för den Amyrlintronande att svarta Ajah är en realitet? De anar inte att värre saker än så kommer att möta dem i Tar Valon. Men i framtiden för dem alla, i Stenens hjärta, väntar nästa stora prov för Draken återfödd.
 
Boken får en 3:a av mig! Jag tycker fortfarande att den hoppas fram och tillbaka och det är många, många namn att hålla reda på.
 
Boken handlar om kampen de alla inblandade har....allt mot den onda Skuggans herre. De skingras för att Mat behöver så snabbt som möjligt komma till det vita tornet i Tar Valon för att bli helad från den hemska dolken han burit på allt för länge. Rand har lämnat en här av trogna män som ser honom som Draken återfödd och kämpar i sin tur mot att inte bli galen av Kraften som han har inom sig. Fyra i denna här (Perrin, Moiraine, Lan och Loilal) börjar leta efter honom....vart har Rand tagit vägen?
 
Egwene, Eylaine och Nynaeve får ett uppdarg av den Amyrlintronade i vita tornet - att ta reda på om det finns fler svarta Ajah i tornet.....13 har redan rymt och tagit med sig värdefulla ting från tornet. Vad har de i görningen?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress