}
Phu....vilken natt det har varit! Maya har varit rastlös och vankat av och an...hon har även kräkts, naturligtvis i våran säng. Ut med henne vid 03:00 och då kissade hon. La mig för att sova igen, då vaknade Jocke av henns trampande runt i sängen och klev upp och släppte ut henne igen...då var klockan 04:00. Denna gång så kissade hon och bajsade (ingen diarré). Klockan 06:00 klev jag upp igen och gick då ut med henne på en promenad - tänkte att hon kanske behöver få igång magen....då bajsade (ingen diarré) och kissade hon igen.
 
Hon har också igår kissat inne tre gånger, något som hon inte gjort sedan hon var en liten 10 veckors valp.
 
 
När vi kom tillbaka hem igen så gick det bara en liten stund....så kräktes hon gult skum på två olika ställen. Natruligtvis så måste hon kräkas på mattor....suck!
 
Kan hon ha urininfektion? Men, hon verkar inte alls ha ont när hon kissar.....
 
Hittade en intressant text på Glanna - där står det detta:
 
"En hund med urinvägsinfektion känner sveda, irritation och svullnad i urinröret vilket sänder signaler till hjärnan att hunden är kissnödig. I normala fall kan hunden hålla sig en stund men det går inte vid en infektion utan hon kissar omedelbart, vilket ofta kan bli inomhus".
 
"Har hunden fått urinvägsinfektion kan den ges surgörande medel, även om det är en omstridd behandling eftersom det inte finns några vetenskapliga belägg. Ge hunden mycket att dricka, gärna c-vitamin eller tranbärssaft som är surt men även annat som köttbuljong eller bara vanligt vatten fungerar också".
 
Jag har inget c-vitamin eller tranbärssaft hemma, men köttbuljong har jag. Så fram med pannan och koka upp lite vatten. Tror ni hon ville dricka det....nix.....inte en chans!
 
 
 
Hörde av flera på FB att vissa tikar kan bete sig exakt som Maya nu gör när de är på väg in i sitt allra första löp. Hon är ju nu 7 månader gammal, så ett löp är absolut inte omöjligt. Om det så är fallet så kanske lilla gumman helt enkelt har mensvärk.....stackarn! Ingen ställning är så skön att hon kan slappna av....till slut så rullar hon ihop sig en liten stund. Men, bara efter några minuter så går hon och lägger sig på en annan plats...
 
 
 
Jag gav henne lite healing på hennes mage och ända....det tyckte hon var skönt. Det brukar bli en varm och go känsla vid att få healing - magen började knorra....ett tecken på att healingen verkligen tar. Hon ville inte ha så mycket healing...djur brukar inte vilja ha det.
 
 
 
Trots den onda i magen så kunde hon inte motstå att titta på de små fåglarna (talgoxar), som flög runt och hoppade å gräsmattan utanför köksfönstret. Jag tror rent av att hon glömde nort att ha ont en liten stund...
 
 
 
Hon ville ju som sagt var inte ha buljongen - men en äggula gick ner....mums!
 
 
 
Exakt såhär har hon stått mycket nu på morgonen....men rumpan upp i vädret. När jag har ont i magen så vill jag också sträcka på mig, för att tänja ut det som nu gör ont i magen...
 
 
 
Jag har också kollat hennes feber...två gånger med exakt samma resultat.....37,5 grader - alltså INGEN feber! Hon var superduktig och stod blixtstilla när jag tog tempen på henne...hon undrade nog vad i hela friden jag håller på med.
 
Agrias hemsida så står det detta om feber hos hund:
 
"Hundens normaltemperatur ligger mellan 37,5 och 39,0°C. Hundens kroppstemperatur kan endast mätas med en febertermometer. Temperaturen kan inte bedömas genom att känna på exempelvis hundens nos eller tassar. Temperaturen tas i ändtarmen med vanlig ändtarmstermometer".
 
 
 
Trots det onda i magen så kan hon inte motså att springa och busa en stund när vi var ute på gården. Hon har även busat inne med en pipleksak....så allmäntillståndet på henne är inte allt för dåligt.
 
 
 
Vi har nu överkokat ris till henne och ska se om hon inte kan få i sig något i magen.
 
Stackar liten....man känner sig så totalt maktlös i sådana situationer. Har hon inte blivit bättre innan måndag så blir det ett samtal för tidsboking till veterinären....omgående.
 
Har pratat med min underbara uppfödare precis nu och hon sa att jag skulle ge henne vätske ersättning som jag själv kan gör hemma: 1 liter vatten, 2 msk honung och 1 tsk salt som kokas upp och får svalna innan man ger dom den. Hon sa också att allmäntillståndet är a och o. Men, hon sa också att om hon vill leka så verkar hon ju inte må alltför dåligt heller.
 
Nä, nu ska jag ner och blanda ihop vätske ersättning och koka falukorv så den blir riktigt muschig och överkokt. Ska sedan blanda i både överkokot korv och överkokt ris på hennes torrfoder.....mums.....hoppas jag!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress