}

7 november 2017

Blek novembersol...

Allmänt

Jag har nu förstått vad meteorologerna talar om när de säger att det kan synas en blek novembersol. Idag när jag och Maya gick ut på en promenad vid 14:00 - ja, då var det verkligen en blek sol i just november. Det är bara + 2 grader ute, så dunvästen på ...
 
 
Maya har upptäckt is...hahhah. Hon snusade på den, hon slickade på den och hon tillslut så gick hon på den. Det såg ut som om hon funderade ett tag på vad i hela friden är detta kalla hårda för någonting...
 
 
Maya har också upptäckt att det finns rör i dikena....väldigt spännande rör som finns vid varje infart till gårdarna efter vägen. Varenda en skulle hon inspektera....hon är kanske en grythund under cover....hahha!
 
 
Domherrar....de är väl så otroligt vackra fåglar. Det var en hel flock som satt vid ett fågelbord, men innan jag hann få upp kameran och knäppa så flög de till ett träd i närheten. Nu äter fåglarna för fullt på alla buskar och träd som de kan inför vintern....både äpplen, nypon och även våra aroniabär som hänger kvar på buskarna.
 
 
Det är vackert ute nu, men ack så trist att solen redan är på väg ner och klockan är bara strax före 15:00. Nu går vi nattarbetare in i ett enda långt mörker känns det som....solen är på väg upp när vi ska gå och lägga oss och den är på väg ner bakom träden när vi vaknar. Men, nu får vi hålla ut till den 21 december....då blir det sakta men säkert ljusare ute igen - Vintersolståndet.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress