}

5 juli 2017

Maya badad

Maya Pudlar

Har badat Maya idag.....hon luktade kiss sedan vi var och hälsade på Margareta och lilla My. Nu är det gjort och hon gillade det inte så mycket. Badet gick bra, men fönen den var riktigt otäck tyckte hon. Men, hon försökte inte fly undan den så lite positivt var det trots allt...detta måste vi göra fler gånger så att hon till slut blir van. Benen och huvudet var det värst med, för då måste jag ju hålla i henne och hon kan inte kommandot stå ännu. Träning, träning och åter träning...tror jag ska gå ner och bara föna henne....för det var ju det som hon tyckte minst om. Jag vet inte vad "kenneln" använt tidigare för att torka henne....kanske en handfön och jag har ju lite kraftigare saker i mitt klipprum...
 
Maya är ju trots allt en liten pudel som kommer att behöva gå igenom detta flera gånger i sitt liv. Kan varannan vecka vara en bra tid mellan badningen och föningen?
 
Snacka om att hon blev en storlek större med sitt fluff till päls och under pälsen när hon var blöt....hualigen så liten hon var under alls päls. Man blir förvånad varje gång man badar en valp för första gången - man tror liksom inte att de är så otroligt små och päckliga under all denna päls.

 
Nu har hon lagt sig för att sova på golvet bredvid min stol....det tar på krafterna att bli fin! Men, visst blev hon helt ljuvligt söt?
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress