Heroine

(9 tim 42 min)
 
EN BELÄGRAD FÖRORT. EN FÖRSVUNNEN KVINNA. EN TIDSFRIST PÅ 24 TIMMAR.
 
Tunnelbanan har brunnit och varken bussar eller ambulanser kör längre in i Stallhagen. De kriminella gängen har tagit över, och när en polisbil sprängs i luften sätter polisen stopp för alla utryckningar.
 
Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämd.
 
Kriminalinspektör Zack Herry vis Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning.
 
Heroine är den fjärde fristående delen i Herkulesserien. När myten om Herkules och Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi alla fruktar. Herkulesserien är en internationell fullträff, såld till över 20 länder och hyllad bland kritikerna.
 
Boken får en 4:a av mig!
 
En socialarbetare, en ung kvinna, försvinner spårlöst och ett youtube klipp blir skickad till polisen. På den filmen ligger kvinnan naken, blodig och fastkedjad....den kvinnan är Heroine....ett smeknamn hon fått bland de flyktingar hon arbetar med. Polisen försöker gå in i förorten Stallhagen, men måste snabbt fly därifrån efter att en av polisbilarna blivit beskjuten av ett raketgevär och blivit sprängd i luften....det är då Zack kallas in.
 
Zack går ensammen in i förorten för att leta efter den unga kvinnan (en kvinna som han känner sedan barndommen), nu kämpar han mot klockan. Ska han hinna hitta henne i tid och är hon vid liv?
 
Det som är lite otäckt med denna bok är att den speglar en viss sanning om hur de kriminella gängen tar över förorterna och hur knarket styr. Hur de kriminella gängen ligger i fejd med andra gäng om makten, hur polisbilar och ambulans personal blir attackerade av stenar som kastas....precis som det är idag!