}
 
Från den Oscar belönade regissören Mel Gibson kommer denna sanna berättelse om den episka kampen för att ta över det ökända japanska fästet Hacksaw Ridge under Andra välrldskriget. Den osannolika hjälten som var sist kvar på slagfältet var en soldat som vägrade bära vapen, militärläkaren Desmond T Doss. Desmonds hjältemod gjorde att han blev den första vapenvägraren genom historien att motta den Amerikanska hedersmedaljen.
 
Filmen får en stark 4:a av mig, trots att den var riktigt hemsk...
 
Filmen handlar om Desmond Doss, som trots sin religiösa syn på världen tar värvning. Men, det enda kruxet som de andra har väldigt svårt att förstå är hans syn på vapen....han vägrar ta ett vapen i sin hand. Han blir hånad, utfryst, fänslad - men, till sist så får han rätt....han behöver inte bära vapen. Doss vill hjälpa till med att rädda liv, inte ta liv!
 
Det som är så starkt i denna film är att den är baserad på en verklig händelse....och hur en enda människa helt ensammen i ett kaotiskt slagfält lyckades rädda 75 män från denna helvetiska plats som Hacksaw Ridge var. Han bad bara till Gud om att han kunde rädda en till...om och om igen!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress