}
Stockholm har nu drabbats av en terrorattack....och naturligtvis så ska min Izabell och hennes kompis Frida vara i Stockholm just då! Låg och slöade framför tv:en när en nyinsatt nyhetsprogram började - och de sa att en lastbil kört i full fart på drottninggatan och att det är människor som är dödade och skadade på platsen.
 
Kastade mig efter telefonen och snacka om en stor sten som föll från mitt bröst när Izabell svarade på andra sidan luren....en sån underbart känsla! Hon berättade att de hade tänkt strosa längst drottniggatan den dagen, men bestämde sig att åka ut till Mall of Scandinavia (MoS) istället....
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Blir så förbannad....så himla arg! Varför? Vad vinner idoterna på att göra detta? Sätta skräck bland folk...i vilket syfte då? Är syftet att vi alla ska skrämmas till att bli muslimer och tro som dom gör, eller vad? Fattar ingenting just nu! Hela kvällen har det kommit in rapporter om hur de stänger ner hela centrala Stockholm - så Izabell och Frida kan inte komma åt deras väskor som de har kvar på hotellet de bodde på + att all tågtrafik stängs ner under kommande dygn....så de kan inte ens komma hem. Deras tåg hem till lilla Ö-vik skulle gå vid vid 19:30 ikväll, men nu tack och lov så är de välbehållna hos Fridas morfar i Altuna. Nu återstår det bara hur de kommer att kunna ta sig hem i mrogon....suck!
 
(Bilden kommer från denna sida)
 
Den idiot (om det nu är han) som polisen gripit för dådet är en 39-årig man som jobbar i byggbranchen och sympatiserar med IS och ska komma från Uzbekistan...vart nu det landet ligger! Han ska helt enkelt ha stulit en lastbil och kört i hög fart efter drottninggatan och sedan in mot Åhléns där det tog stopp. Just nu sägs det vara 4 dödade och 15 skadade varav 9 allvarligt...ett barn bland annat. Fy fan! Enligt Afotnbladet så ska han ha erkänt och plisen misstänker att det var han som körde lastbilen. Bra jobbat polisen om i nu har rätt man!
 
 
Men, trots allt hemskt som nu hänt så är jag bara så glad att Izabell och Frida är oskadda och är i tryggt förvar hos Fridas morfar.....åh, vad jag vill ha hem henne. Jag och Jocke satt faktiskt en stund ikväll och funderade på om vi skulle ta bilen och åka ner och hämta hem dom....men, det är ju 120 mil tur och retur och det är ju inte något man bara gör på ett nafs heller.
 
Jag vet att man inte skall låta sig skrämmas av dessa terrorister, men fy så svårt att inte känna något annat än rädsla just nu. Hur har politikerna tänkt att man ske leva som vanligt och inte låta sig styras utav rädsla? Politikerna själva har ju en massa liv vakter runt omkring sig som spanar efter gärningsmän hela tiden...det har inte jag eller andra vanliga Svenssons!
 
Är bara så glad att Izabell är i trygghet....men, imorgon ska de ju försöka ta sig hem. Då kommer jag än en gång sitta med hjärtat i halsgropen och mer ont än vanligt i magen. Ibland så är det väl helt underbart med teknikens under som en mobiltelefon utgör....han kunnat ringa och sms:a henne under hela kvällen + uppdatera henne om läget. De visste ju ingenting därute på MoS....
 
Pust!
 
Djävla terrorister....släng er i väggen!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress