Släktet, del 1

(15 tim 39 min)
 
En Boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK.flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre från planet.
 
En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa männsikor ligger kringspridda över allt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upptäcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vra nästan helt oskadda. Men ingenting är vad det ser ut att vara.
 
Släktet är första delen i en trilogi om vampyrer. Berättelsen utspelar sig i New York, där ett virus förvandlar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden. Berättelsen går oväntade vägar och varje bok innehåller unika och orginella avslöjanden om den vampyriska rasen, vars rötter kan spåras ända tillbaka till Gamla Testamentets begynnelse.
 
Boken får en svag 3:a av mig!
 
Boken handlar om Eph och hans forskarteam som är specilaiserade på virussjukdommar. De blir kallade till ett flygplan där alla männsiskor är döda - alla utom fyra. Vad är det som har hänt? När de fyra överlevande börjar visa underliga beteenden så skrivs de ut ur karantänen....av helt oklara skäl. Eph blir väldigt upprörd över detta, men hans chef sa att de inte kunde hålla dem kvar. Nu börjar eländet....alla döda som de forslat bort från flygplanet har försvunnit från bårhuset.
 
En gammal professor tar kontakt med Eph och berättar saker som han har väldigt svårt att tro på - vampyrer! Den första vampyren (mästaren) har sluppit undan och de människor han har bitit blir också vampyrer. Men, det värsta är att de nyblivna vampyrerna söker sig hem för att attackera sina nära och kära först och främst - och så blir de i sin tur vampyrer....
 
De gör allt de kan för att stoppa och döda dom - men, det är bara silver som kan skada dom, solljuset likaså och såklart hugga av deras huvuden....låt slakten börja!