Munken som sålde sin Ferrari

 
( 6 h 26 min)
 
En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, får en hjärtinfarkt i rättsalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han vistats i Himalaya tillsammans med "the Sagers of Sivana". Dessa visa män och kvinnor är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vänner och kollegan John.
 
Denna bok får helt klart en 5:a av mig och jag rekomenderar verkligen er att läsa den!
 
Denna bok handlar om att få ett liv med inre frid, glädje och andlighet.
 
Julian söker upp Sivannas mystiker högt upp i bergen i Indien och han stannar där och får lära sig de hemligheter och kunskaper som de har i denna underbara lilla samhälle. När han gått sin lära klart hos de vise männen och kvinnorna så åker han ut i världen för att själv förmedla den kunskap han nu har. Han börjar med sin advokatkollega John.
 
Nu kommer lite punkter från denna bok som jag själv tyckte var intressanta:
 
  • Det andliga sinnet skall du behandla som en trädgård. Rensa bort allt ogräs och släpp in vackra växter som växer och gror. Ta hand om sinnet - då blomstrar det. Livskraften beror på dina tankar.
  • Fokusera på det som är bra i livet och hur du kan få det ännu bättre - det är bra livskraft!
  • Underskatta aldrig kraften i enkelheten!
  • Hur man tolkar sina levnadsomständigheter skiljer sig från lyckliga och olyckliga människor. De lyckliga och glada ser möjligheteri allt medan de olyckliga och ledsna ser sakerna som omöjliga.
  • Koncentration är nyckeln till mental självkontroll
  • Energiläckor är som ett cykeldäck. När däcket är uppumpad fungerar cykeln som den ska, men om däcket börjar läcka så fungerar cykeln inte längre. Hjärnan är likadan - oro får vår mentala energi och potential att börja läcka ut och snart har vi ingen energi kvar. All kreativitet, optimism och kreativitet har försvunnit. Kvar finns bara utmattning.
  • Lär dig att visualiera det du önskar - tankens kraft!
  • Skriva ner sina mål på ett papper - vi skapar en påminnelse till det undermedvetna om att just den tanken är viktigare än de andra tankarna.
  • Skaffa en drömbok och skriv och klistra in bilder du hittat för att visualiera det nu önskar dig. Skriv även ner dina svagheter - nästa steg är att möta dom.
  • 21 dagar tar det för att befästa en ny aktivitet
  • Rädsla föds ingen med - rädslan är ett monster som fått fäste i ditt huvud och det är tankarna som föder dessa rädslor. Gör det du är rädd för - det ger dig självförtroende och föder din självkänsla.
 
Ta dig tid att reflektera över ditt liv 10 minuter om dagen - meditation
 
Rosens hjärta - Stirra in i rosens centrum (rosen påminner om livet med törnen och allt). Lägg märke till dess färg, form och doft. Fokusera på rosen så fort andra tankar kommer in i ditt huvud. Utför detta varje dag! Underskatta aldrig kraften i tystnaden.
 
Motsatstänkande - Det är en naturlag att hjärnan bara kan fokusera på en tanke åt gången. När en oönskad tanke plötsligt hamnar i fokus ersätt den omendelbart med en mer upplyftande tanke. Detta är en övning för att göra sig av med oro och andra negativa energislukande influenser.
 
10 principer mot ett upplyst liv (1 timma varje dag i 30 dagar)
 
  1. Avskildhet - Detta är att sitta i tystnaden och lära känna sig själv och känna nya krafter.
  2. Kroppen - Detta är själens tempel. Ta dig tid att vårda din kropp varje dag. Motion i alla dess former minst 5 timmar i veckan. Lär dig andas rätt med magmusklerna, om magen utvidgas när du andas in så andas du rätt.
  3. Levande föda -Dåliga matvanor påverkar livet. Den näring vi ger kroppen ger vi också till vårt sinne. Levande föda är vegetarisk kost. Om du inte vill sluta äta kött, börja med att äta frukt och ha alltid en sallad till maten varje dag.
  4. Överflödande kunskap -Läs regelbundet, välj en bok som ger dig näring. Reflektera över boken, bli ett med den. Läs minst 30 minuter varje dag. Läs rätt sorts böcker - om saker som du själv vill lära dig om eller kanske behöver läsa - det finns böcker om allt.
  5. Personlig reflektion -Varje kväll går du igenom din dag - om vad du gjort eller kunnat gjort bättre. Ta dit för eftertanke - var den positiv eller negativ. Det enda sätt att få en annorlunda morgondag är att undersöka vad som gick fel idag.
  6. Tidigt uppstigande - Kroppen mår bra att få en lugn och harmonisk start på dagen. Sömen påverkas också av det du gör 10 minuter innan du somnar och på samma sätt så påverkar de första 10 minuterna på morgonen hur din dag skall bli. Lugn musik är bra innan du somnar.
  7. Musik - En andlig vitamininjektion
  8. Det talande ordet -Olika mantran att säga till sig själv som tex jag är stark, kapabel och lugn - säg det ca 200 gånger högt till dig själv - ordet har makt och självbilden stärks. Du kan naturligtvis säga vad du vill till dig själv - om vad du vill bli och vara.
  9. Konsekvent karaktär -Flit, medkänsla, ödmjukhet, tålamod, ärlighet och mod. Harmoni och andlig framgång - gör små saker som bygger upp din karaktär.
  10. Enkelhet - Minska dina behov och uppskatta vad du har! Du behöver inte vara uppkopplad hela tiden. Uppskatta enkeltheten i allt - det lilla är stort...