Gatukatten Bob - James Bowen

(7 tim 39 min)
 
När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han inte en aning och hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand till mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.
 
Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.
 
Gatukatten Bob är en rörande och upplyftande berättelse som går rakt in i hjärtat på alla som läser den.
 
 
Boken handlar om James och hans katt Bob. James är hemlös och har precis fått tag i en träningslägenhet, så att han till slut kan skaffa en egen lägenhet. Men, James har inget riktigt jobb utan han försörjer sig som gatumusikant fem timmar om dagen och har en bakgrund som uteliggare, narkoman m.m.
 
Jag fick mig en riktig tankeställare om hur man behandlar gatumusikanter eller tiggare för den delen. När James spelade så pratade inte en enda människa med honom och han kanske på sin höjd fick ihop 20 pund om dagen. Men, när Bob började följa med honom på hans "spelningar" på gatorna, då stannade folk och började prata med James och han fick in ca 60 pund. Allt på grund av ett djur! Människorna sa att de kunde lita på honom mer när de såg att en katt litade på honom som Bob gjorde. Ska de vara så?
 
James bestämmer sig för att bli drogfri en gång för alla och han inser att katten Bob hjälper honom under hans svåraste stunder under hans drogavvänjning. James har något att leva för  och har fått in rutiner i hans liv som han inte har haft förr. James börjar sälja Big Issue (typ samma tidning som Stridsropet i Sverige) istället för att spela på gatorna och på så sätt börjar han känna pengar på laglig väg!
 
En helt underbar bok och den blir bara bättre när man vet att den är sann! Boken får en stark 4:a av mig!
 
 
 
 
 
Helt fascinerande!
 
 
Vilken otrolig katt Bob är!