Kamelklubben - David Baldacci

 
(24/6-14)
 
 
(17 tim 46 min)
 
Kamelklubben huserar i utkanten av Washington DC. Den består av fyra udda och illa medfarna medlemmar, och är helt utan makt. Deras mål är att ta redan på "sanningen" om vad som händer i USA.
 
Den brokiga församlingen leds av en man med ett dunkelt förflutet som kallar sig Oliver Stone. Klubben ägnar dag och natt åt att granska fantasifulla konspirationsteorier, nyheter och myndigheternas förehavanden för att försöka finna sanningen och ställa USA:s ledare till svars inför folket. Men inte i sina vildaste mardrömmar kan Stone föreställa sig den konspiration som Kamelklubben är på väg att avslöja...
 
Efter att ha bevittnat ett mord slungas klubben huvudstupa in i en intrig som sträcker sig ända in i Vita huset, full av oväntade vändningar, högt spel och globala förvecklingar. Klubben slår sig ihop med Alex Ford, en veteran inom Secret Service, som motvilligt blir en av aktörerna i en av de mest rysliga incidenter som någonsin utspelat sig på  amerikansk mark. Händelsen kan mycket väl leda till den slutliga urladdningen mellan två skilda världar, och det enda som står i vägen för katastrofen är fem oväntade hjältar.
 
 
Hmmmmm.....inte mer än en 2:a får denna bok av mig!
 
 
Jobbig bok tyckte jag, det var så otroligt många olika människor som man skulle komma ihåg och många kapitel tyckte jag mest handlade om ordbajseri som inte hade något med innehållet i boken att göra. Det var inte förrän vid kapitel 50 som boken började bli spännande och alla människor hamnade på rätt plats.
 
Boken handlar om ett gäng gamla avdankade gubbar som träffas och pratar om olika konspirationsteorier och människor runt dem. Alex är en veteran inom Secret Service och är bekant med en av medlemmarna i klubben och på den vägen är det.
 
Morden som klubben bevittnat är samma mord som Alex Ford utreder, men enligt högt uppsatta människor så blir Alex förflyttad från mordutredningen.....han har börjat bli obekväm för dom.
 
Presidenten kidnappas och det var först då boken börjar bli spännande! Det är en konspiration inom konspirationen.....invecklat så det förslår. De som kidnappade presidenten ville att mellanöstern skulle få skulden och USA hade tänkt använda kärnvapen mot ett helt oskyldigt land....för att få tillbaka presidenten Brennan och att visa världen att man "messar" inte med USA.